wie ben ik


Wie ben ik

Mijn naam is Freddy van Eerd en anders dan mijn naam doet vermoeden, ben ik een vrouw. Ik ben geboren en getogen in Lith, heb drie prachtige, inmiddels volwassen, kinderen, een heerlijk kleinkind en sinds kort weer een partner. Ik ben mijn carrière in het middelbaar – en volwassenenonderwijs gestart.

Door persoonlijke verlieservaringen heb ik verschillende rouwprocessen meegemaakt. Ik heb ervaren hoe belangrijk goede begeleiding voor de achterblijver is: de begeleider neemt tijd om te luisteren en overeenkomstig te handelen. Alleen op die manier is het mogelijk het afscheid zó vorm te geven dat de nabestaande zegt:
“Dit afscheid was zoals ik het had bedoeld. Ik kan verder”. Daar ligt mijn doel en dat is mijn taak.

Dat beseffende gaf me het laatste zetje om de uitvaartzorg in te gaan…

Ik neem tijd voor afscheid.

Dementievriendelijke uitvaartverzorgster
Steeds vaker hebben één of meerdere nabestaanden te kampen met de gevolgen van dementie. Om hier goed mee om te gaan heb ik de training ‘dementievriendelijke uitvaartzorg’ gevolgd. Hierdoor kan ik nabestaanden beter informeren over de mogelijkheden een dementerend familielid bij de uitvaart te betrekken. Dat is prettig voor degene met dementie – en andere familieleden.