wensen bij leven

bloem-lieveheersbeestje6
quote2

Wensen bij leven

Ervaring leert dat we over veel zaken voorgelicht zijn en kennis hebben. Zo echter niet voor ons eigen afscheid. Het onderwerp sterven is nog vaak  beladen, maar wel iets dat ons allemaal ooit overkomt. Gelukkig komt het tegenwoordig wel steeds meer voor dat mensen gaan nadenken over hun afscheid. . Zij bespreken dan het afscheid met hun naaste familie, en/of met mij als uitvaartbegeleider.

Tempus uitvaartzorg komt graag bij u om u informatie te geven omtrent alle mogelijkheden die te maken hebben met uitvaart. Immers u kunt pas kiezen wanneer u de mogelijkheden kent!

Vragen die ik niet meteen kan beantwoorden, zoek ik uit en de antwoorden koppel ik terug.

Wensen die er zijn kunnen eventueel al vastgelegd worden. Daarvoor kunt u mijn uitvaartwensenboek gebruiken dat u van mij  krijgt. U kunt dit bewaren bij uw uitvaartdocumenten. Bovendien kan het prettig zijn, mij al eens te hebben ontmoet.

Wilt u uw wensen bespreken? Ik kom graag naar u toe en laat u zien welke mogelijkheden u heeft om de uitvaart vorm te geven. Een gesprek is geheel kosteloos en zonder enige verplichting

Kosten en Verzekering:
Een uitvaart brengt kosten met zich mee. Wanneer de wensen duidelijk zijn, maak ik zo snel mogelijk een voorlopige kostenberekening. Natuurlijk denk ik daarin met u mee en kan ik u adviseren.

Het kan zijn dat u verzekerd bent tegen de kosten van de uitvaart.
Zo’n verzekering  bestaat in twee vormen:

  • Een naturaverzekering waarbij u verzekerd bent voor de diensten die in uw polis vermeld staan. Bij de meeste verzekeringen kunnen deze diensten worden omgezet in een geldelijke vergoeding.
  • Een kapitaalverzekering keert bij het overlijden een bedrag uit waarvoor u verzekerd bent. U kunt dit bedrag vrij besteden.

Sommige verzekeraars hebben naast hun verzekeringen ook uitvaartzorg. Dit betekent niet dat u verplicht bent deze zorg van hen af te nemen. U bent vrij om een uitvaartbegeleider van uw keuze in te schakelen.