bij overlijden

Bij overlijden

Na het moment van overlijden van een dierbare, komt er veel op u af. Vele vragen die in een relatief korte tijd een antwoord nodig hebben. Zaken waar je eigenlijk heel goed over na moet denken. Dit afscheid doe je immers maar één keer en het moet dus in één keer goed zijn…

Vaststellen van overlijden
Wanneer uw dierbare is overleden belt u een arts. De arts constateert het overlijden en laat de overlijdenspapieren bij u achter.

Uitvaartbegeleiding: mijn/ons eerste bezoek
Nadat de arts is geweest en als u er aan toe bent, belt u Tempus. Ik spreek (of iemand van mijn team spreekt) de tijd af, wanneer we komen. Onze aandacht en zorg zullen allereerst uitgaan naar de overledene.

De laatste verzorging
We nemen rustig de tijd om de overledene te verzorgen. Misschien wilt u dat zelf doen, als familie, met ons als ondersteuning: voor een laatste keer uw geliefde aanraken door te wassen, eventueel in te crèmen en te kleden. Het kan veel troost en voldoening geven om dat zelf te doen. Het is een goede manier om de rouwverwerking te beginnen.

Daarna maken we verdere afspraken.

Belangrijk is dat u de tijd neemt om weloverwogen keuzes te maken. Dat kan alleen als we samen mogelijkheden doornemen die er zijn. Uw wensen en die van de overledene zijn hierbij onze leidraad.

Tempus ondersteunt, begeleidt en regelt. En alles hoeft echt niet allemaal op één dag!

Kosten en Verzekering:
Een uitvaart brengt kosten met zich mee. Wanneer de wensen duidelijk zijn, maken we zo snel mogelijk een voorlopige kostenberekening. Natuurlijk denken we daarin met u mee en kunnen we u adviseren.

Het kan zijn dat u verzekerd bent tegen de kosten van de uitvaart.
Zo’n verzekering  bestaat in twee vormen:

  • Een naturaverzekering waarbij u verzekerd bent voor de diensten die in uw polis vermeld staan. Bij de meeste verzekeringen kunnen deze diensten worden omgezet in een geldelijke vergoeding.
  • Een kapitaalverzekering keert bij het overlijden een bedrag uit waarvoor u verzekerd bent. U kunt dit bedrag vrij besteden.

Sommige verzekeraars hebben naast hun verzekeringen ook uitvaartzorg. Dit betekent niet dat u verplicht bent deze zorg van hen af te nemen. U bent vrij om een uitvaartbegeleider van uw keuze in te schakelen.

citaat2

bloem-lieveheersbeestje3