Een gedicht na het overlijden…

“Ken je het gedicht van Vasalis: Sotto voce? ”, vroeg ze me. Ja. Dat ken ik. Tijdens mijn studie Nederlands heb ik een aantal gedichten van Vasalis ‘onderzocht’; ze zijn niet allemaal even toegankelijk. Sotto voce Zoveel soorten van verdriet ik noem ze niet. Maar één, het afstand doen en scheiden. En niet het snijden … Meer lezen

Roosje

“Ik wil ook mee. Waarom mag ik niet mee? Wat moet ik hier nu nog…” We stonden aan haar bed. Daar lag ze. De liefde van zijn leven. Ze was zijn hele leven. Het leven. De 88-jarige echtgenoot had de deur voor me geopend. ‘Dag mevrouw, komt u binnen. Kom..’ Hij bracht me naar de … Meer lezen

Bijzondere dag

En dan is het ineens weer 30 maart. 5 jaar later. Een dag met een zwart randje. Op 30 maart 2011 overleed mijn lief aan een spierziekte: ziekte van Becker. Alle fases heb ik doorlopen: ongeloof (Terminaal?? Dan ga je toch dood??!) verdriet, boosheid, opstandigheid, ontkenning, schuldgevoel, machteloosheid enz. Nu ben ik vijf jaar verder. … Meer lezen